13
Съб, Юли
18 Нови статии

Политика
Инструменти
Шрифт

kaolВМРО, ССД и ЗНС ще участват на предстоящите местни избори пак като „Коалиция за Свиленград“. Това стана ясно на нарочна пресконференция в ресторант „Микс“.

След издигането кандидатурата на сегашния градоначалник Георги Манолов за трети мандат на заседание е било взето решение коалицията да го подкрепи. Ние направихме това още при първото явяване на Георги Манолов като независим кандидат за кмет, каза Атанас Тенев, настоящ общински съветник на „Заедно за Свиленград“ и действащ митничар.

В сегашния Общински съвет коалицията има трима представители – Атанас Тенев, джипито д-р Васко Арнаудов и Живко Проданов. Засега листата на коалицията за местния парламент все още не била уточнена. Предстои всяка политическа формация да представи свой списък с имена, обясни председателят на ЗНС Цветан Налбантов, който е служител в ОбА.

На журналистически въпрос каква е членската им маса, Атанас Тенев отговори, че в ЗНС членуват 83-ма души. В ССД членуват около 80 души основно от Свиленград, каза д-р Васко Арнаудов, председател на местната структура. Лидерът на ВМРО Живко Проданов пък не присъства на пресконференцията поради ангажимент.

СМ