30
Чет, Май
17 Нови статии

Политика
Инструменти
Шрифт

manolovИнициативен комитет издигна кандидатурата на Георги Манолов за кмет на Свиленград за предстоящите през есента местни избори. Официално това бе обявено пред мести медии в понеделник в ресторант „Микс“.

В комитета, издигнал Манолов за трети мандат, влизат 7 души – зам.-кметът Мария Костадинова, която е и председател на гражданско сдружение „Заедно за Свиленград“, Иван Андреев, собственик на фирма „Агропионер“ и настоящ общински съветник от ГЕРБ, Никола Динков, собственик на строителна фирма и местен парламентарист от БСП, д-р Димитър Ермов, управител на свиленградската болница, архиерейският наместник отец Константин Георгиев, треньорката по спортна гимнастика Огнянка Петрова и Християна Къналиева, която е член на младежкия парламент.

През 2003 г., когато пак инициативен комитет издигна Георги Манолов, разчитахме изцяло на неговите качества и силна воля за промяна, сега стъпваме на резултатите, постигнати през годините, каза зам.-кметът Мария Костадинова. Останалите членове също се изказаха, като не се скъпиха на добри думи за градоначалника. Над 90 % от нещата, които са обещавани, са ставали, сигурен съм, че и този мандат ще се поздравим с нови придобивки, каза Никола Динков. Делата са налице, ние му се доверяваме, за да довърши това, което е започнал, каза отец Константин и пожела на градоначалника попътен вятър.

Нормално е да ми се иска да продължа нещата, които сме започнали, но по-важното е, че усещам признанието на хората чрез инициативния комитет и политическите партии, които изразиха своята подкрепа, заяви Георги Манолов.

Досега три политически партии – ГЕРБ, БСП и ДПС, обявиха своята подкрепа на Георги Манолов за кмет, въпреки че кандидатурата му не бе обявена официално. Според Изборния кодекс за издигнатия от инициативен комитет кандидат за кмет на община с население до 50 000 жители трябва да бъдат събрани минимум 500 подписа на избиратели. Подписката трябва да бъде предадена на общинската избирателна комисия не по-късно от 32 дни преди изборния ден.

СМ