Политика
Инструменти
Шрифт

manolovИнициативен комитет издигна кандидатурата на Георги Манолов за кмет на Свиленград за предстоящите през есента местни избори. Официално това бе обявено пред мести медии в понеделник в ресторант „Микс“.

В комитета, издигнал Манолов за трети мандат, влизат 7 души – зам.-кметът Мария Костадинова, която е и председател на гражданско сдружение „Заедно за Свиленград“, Иван Андреев, собственик на фирма „Агропионер“ и настоящ общински съветник от ГЕРБ, Никола Динков, собственик на строителна фирма и местен парламентарист от БСП, д-р Димитър Ермов, управител на свиленградската болница, архиерейският наместник отец Константин Георгиев, треньорката по спортна гимнастика Огнянка Петрова и Християна Къналиева, която е член на младежкия парламент.

През 2003 г., когато пак инициативен комитет издигна Георги Манолов, разчитахме изцяло на неговите качества и силна воля за промяна, сега стъпваме на резултатите, постигнати през годините, каза зам.-кметът Мария Костадинова. Останалите членове също се изказаха, като не се скъпиха на добри думи за градоначалника. Над 90 % от нещата, които са обещавани, са ставали, сигурен съм, че и този мандат ще се поздравим с нови придобивки, каза Никола Динков. Делата са налице, ние му се доверяваме, за да довърши това, което е започнал, каза отец Константин и пожела на градоначалника попътен вятър.

Нормално е да ми се иска да продължа нещата, които сме започнали, но по-важното е, че усещам признанието на хората чрез инициативния комитет и политическите партии, които изразиха своята подкрепа, заяви Георги Манолов.

Досега три политически партии – ГЕРБ, БСП и ДПС, обявиха своята подкрепа на Георги Манолов за кмет, въпреки че кандидатурата му не бе обявена официално. Според Изборния кодекс за издигнатия от инициативен комитет кандидат за кмет на община с население до 50 000 жители трябва да бъдат събрани минимум 500 подписа на избиратели. Подписката трябва да бъде предадена на общинската избирателна комисия не по-късно от 32 дни преди изборния ден.

СМ