19
Пет, Апр
28 Нови статии

Политика
Инструменти
Шрифт

dinkovКакто се очакваше конференцията на БСП подкрепи Манолов за кмет

Дългогодишният местен парламентарист Никола Динков си даде отвод като кандидат за общински съветник на БСП за предстоящите през есента местни избори. Това стана ясно след проведената в сряда конференция на социалистите, която бе закрита за журналисти.

Динков бе втори в листата с всички шансове да бъде избран, но изненадващо той се оттегли сам. Вече 27 години съм общински съветник – от 1984 г., така че реших да направя почивка един мандат, пък после ще видим, обясни следkonf конференцията пред „Старият мост“ Никола Динков. През годините в ОбС съм си вършил работата добросъвестно и с отговорност, но докато човек не отстъпи малко настрани, младите няма как да се учат, а те трябва да започват да работят, допълни той. По думите на Динков решението му е окончателно.

Така в момента второто място в листата на БСП е вакантно. Струва ми се, че Динков е огорчен от некоректните коментари по негов адрес в някои сайтове, заяви лидерът на червените Христо Щерев. На следващ пленум, след като се разгледат всички нови предложения, второто място ще бъде попълнено. Вариантите са три – да се попълни с нова кандидатура, всички да се изтеглят с едно място напред или някой от по-задните позиции да отиде на второ място, но това ще бъде обект на следващ пленум, обясни Щерев, който е водач на листата. На трето място в нея е Михаил Милев, на четвърто – Златомир Костадинов. Следват Нина Атанасова, коалиционният партньор Васко Костов от Комунистическата партия, Моника Георгиева от Тракийското дружество, Антон Теодосиев. Още един номиниран си е дал отвод – Павел Лилянов, който бе сложен 15-и в класацията. Листата е запълнена до 16-о място, имаме решение нататък да подреждаме кандидатурите, които ще издигаме за кметове и кметски наместници по селата, каза Щерев.

Както се очакваше, конференцията на БСП спази препоръката на пленума и подкрепи кандидатурата на досегашния градоначалник Георги Манолов за кмет. Само един от гласувалите е бил „против“, а други двама - „въздържал се“. Всички останали са били „за“. Така след ГЕРБ, които първи застанаха зад Манолов, и ДПС, БСП е третата партия, която се прикачи към него. Манолов пък все още не е обявил официално кандидатурата си. Градоначалникът бе сред присъстващите на конференцията на БСП, като бе поканен в деловия президиум.

СМ