21
Пет, Юни
21 Нови статии

Политика
Инструменти
Шрифт

mihaylovДепутатът Иван Петров и ГЕРБ – Хасково поискаха уволнението на шефа на Граничния инспекционен ветеринарен пункт д-р Атанас Михайлов. Петров ще сезира Изпълнителната комисия на партията за неправилно, според него, кадруване  в областното звено на наскоро сформираната Агенция по безопасност на храните.

Областната структура на ГРЕБ категорично се разграничава от назначението на д-р Джамил Читов за директор на регионалната структура на Агенцията, заяви на пресконференция в Хасково народният представител. По думите му  Читов е нерешителен, няма управленски опит и капацитет да се справи с ръководството на структурата. Този, който отговаря за контрола на растителните храни на границата д-р Атанас Михайлов също е неудачен, коментира Иван Петров. Срещу Михайлов имало заведени дела за нерегламентирано събиране на парични средства .”Има достатъчно ветеринарни лекари, които могат да работят тази работа и трябва да се прецизират назначенията” каза още депутатът.

Както „Старият мост“ писа, д-р Атанас Михайлов бе дисциплинарно уволнен и възстановен от съда на поста през 2009 г. Той  и още 9 негови подчинени бяха отстранени след проверка по сигнал за далавери с таксите за дезинфекция.

СМ