22
Чет, Фев
29 Нови статии

Политика
Инструменти
Шрифт

Новата коалиция е отворена и за други партии и неправителствени организации

Първата коалиция за местните избори догодина вече е факт. Това стана ясно след среща между областните лидери на БЗНС и СДС Мирослав Василев и Георги Шишков, който е и председател на тукашната организация на сините. Вече е сключено споразумение общинските структури на двете партии да се явят заедно на изборите. Коалицията все още няма име, като то ще бъде уточнено допълнително. На срещата, която се състоя в Свиленград, присъства и председателят на местната организация на оранжевите Христо Русев.

Това са първите ни стъпки, ние сме отворени към други политически формации, граждански и неправителствени организации, за да създадем едно движение, каза пред „Старият мост“ Мирослав Василев, който е и член на Постоянното присъствие на БЗНС. По думите му земеделците и сините ще се обединят и в други общини от областта. Нужно е да стъпим на истинския път за демократични промени, още повече, че вече сме членове на Европейския съюз, каза Василев.

Ще се стремим да издигнем наша кандидатура за кмет на Свиленград, ще имаме кандидати за кметове на селата, както и за общински съветници, каза областният лидер на сините Георги Шишков. По думите му ще се търсят нови и авторитетни лица, които да бъдат предложени на избирателите. Шишков обясни, че засега няма решение дали Синята коалиция ще я има в нашия регион. Тя така или иначе изобщо не заработи в област Хасково, като причината за това е в ДСБ, подчерта Шишков. Искаме отговорно и открито управление, допълни той.

Елена МИХАЛЕВА