14
Нед, Юли
18 Нови статии

Политика
Инструменти
Шрифт

Крупният предприемач Ф уат Гювен – Фори съди областния управител Румен Данев за  запечатването на бензиностанцията си „Братя Василеви“ на ГКПП Капитан Андреево. Делото бе гледано в Хасковския окръжен съд на 16 декември и в едномесечен срок съдиите ще се произнесат по него.

Сред мотивите на Гювен да иска отмяна на заповедта на губернатора за изземване на бензиностанцията са тежката икономическа криза и това, че премахването на обекта щяло да създаде затруднения на пътниците при зареждането на автомобилите им с гориво.

Както „Старият мост“ писа, „Братя Василеви“ бе запечатана на 24 ноември. Мотивите на губернатора бяха, че обектът работи в противовес с наредбата за граничните пунктове, която забранява извършването на търговска дейност там. Той е построен върху земя държавна собственост, която е разположена на трасета влизащи и излизащи леки коли и автобуси на граничния пункт, посочва в  на заповедта си областният управител Данев. До юли 2008 г. бензиностанцията осъществяваше безмитна търговия с горива, които се продаваха по-евтино отколкото във вътрешността на страната. С отмяната на статута на безмитните обекти обаче режимът й бе променен и петролните продукти се продаваха с начислени върху тях налози.

Фуат Гювен е получил предупреждение, че до края на този месец и бензиностанцията му „Братя Василеви“ на ГКПП Калотина също трябва да бъде затворена.

СМ