14
Нед, Апр
13 Нови статии

Политика
Инструменти
Шрифт

Младежка организация на СДС бе учредена в Свиленград. За неин председател бе избран 28-годишният Костадин Ангелов, а за секретар – Христо Николов /24 г./.  Нашата цел е да накараме младите хора да участват в обществения живот, каза пред „Старият мост“ Костадин Ангелов.

Той е от Свиленград, завършил е семестриално УХТ в гр. Пловдив, специалност „Технология на храни, консерви и хладилна техника“. Предстои му да се дипломира. Ще се опитаме да организираме спортни и културни мероприятия, с които да създадем някаква ангажираност за младите хора, за да не ходят постоянно по баровете, допълни Костадин.

В момента членовете на младежкото СДС са 10 души. Сред тях има както учащи, така и работещи. Всеки месец те ще се събират и ще обменят идеи. Основно ще се опитваме да помогнем за развитието на младите хора в Свиленград, които и без това не останаха много, каза председателят на организацията. Ние сме отворени за нови идеи, приемаме членове и съмишленици, всеки е добре дошъл, подчерта той. Желаещите да се присъединят към младежкия клуб на СДС трябва да отидат в офиса на сините, който се намира в сградата на бул. „България“ 24 /до стария съвет/.

Младежка организация на СДС в Свиленград бе създадена за пръв път през 1992 г. След известно прекъсване тя бе възобновена през 1998 г. и съществува до 2005 г.

Елена МИХАЛЕВА