12
Пет, Апр
16 Нови статии

Култура
Инструменти
Шрифт

„С народната музика в сърцето - помним, пазим, предаваме“- така се нарича инициативата на читалище "Просвета" в Свиленград, която на конкурсен принцип получава финансова подкрепа от Националния фонд „Култура“.

Планирано е организиране на майсторски клас по народно пеене с професионален педагог. Така ще се надградят дългогодишните традиции в областта на музикалния фолклор, защитавани от съществуващите седем любителски формации. Майсторският клас ще обогати дейността на читалището и ще допринесе за изпълнение на основните цели на читалището при спазване на противоепидемичните мерки.

Проектът на читалище "Просвета" в Свиленград е различен от обичайните проекти, свързани с работата на детски школи за народни песни и танци, е мнението на журито. Той предоставя възможност за обучение на участници в различните формации към читалището любители артисти при гост преподавател. В края на майсторския клас е предвиден и открит урок с публика. Богатата дейност на читалището, многото формации с история, участия и награди - всичко това е респектиращо и заслужава стимул и подкрепа, гласи оценката на експертите в Националния фонд „Култура“.

СМ