25
Съб, Май
17 Нови статии

Култура
Инструменти
Шрифт

Хасковското читалище „Тракия -2008“ стана домакин на изложбата „ Вдъхновение от цветове“. Автор на картините е ученичката в ПГССИ „Христо Ботев“ в Свиленград Милена Димитрова.

Младата художничка, възпитаничка на школата по рисуване и приложни изкуства към читалище „Просвета“ с ръководител Мария Кряскова, показва картини, повечето от които са сътворени по време на карантината заради пандемията. Това е третата й самостоятелна изява , посрещната с голям интерес и в Хасково.

Творбите на Милена са изпълнени със смесена техника. От всички тях струи енергията на светлината и цветовете на природата. Художничката търси своя път в изобразителното изкуство чрез използване на нетрадиционни материали, каза на откриването Елена Митева, директор на Историческия музей в Свиленград. Една от рисунките е изпълнена върху шкурка. В други посетителят вижда прежда, копчета и мъниста, канап, клонче, късчета от книжни салфетки, превърнати в детайли на пъстри картини.Гостуващата изложба е втората ни съвместна изява с Историческия музей в Свиленград, каза Анета Георгиева, секретар на читалище „Тракия-2008“, която поздрави младата художничка.

Златка Михайлова