Култура
Инструменти
Шрифт

Проект на Историческия музей в Свиленград е класиран в конкурсна сесия за финансиране на инициативи в областта на движимото културно насредство и визуалните изкуства. Това съобщиха от Министерството на културата, организатор на конкурсната сесия.

Благодарение на спечеленото финансиране, музеят ще подобри и реорганизира експозиционното пространство. Срокът за реализация на планираните дейности е до есента.

В национален мащаб министерството е одобрило 27 проекта. Свиленградският е класиран редом с тези на национални инстуции като Института за етнология и фолклористика с Етнографски музей при БАН, Националния литературен музей, Националния военно-исторически музей.

За последните месеци това е трети проект на Историческия музей в Свиленград, финансиран от културното министерство. До юни ще продължи образователният проек, насочен към ученици с интереси към опознаване на историческото наследство в родния край. От министерството е и безвъзмездната помощ за пoдoбpявaнe нa ycлoвиятa във фoндoxpaнилищeтo и неговото модернизиране. Една от новостите в музея ще бъде и аудиогид устройство с информация за посетителите на шест езика.СМ