27
Пон, Май
20 Нови статии

Култура
Инструменти
Шрифт

Роденият в България Венсан Винел вече има 6 милиона фенове

Роденият в България, изоставен в Дом за сираци в Свиленград и осиновен от френско семейство учители Венсан Винел се класира трети в музикалното шоу „Гласът на Франция". Незрящият младеж до последно беше сред фаворитите за голямата награда и вече има шест милиона фенове.

Венсан бе в отбора на певеца Мика, когото сам си избра от обща тримата треньори, които се обърнаха на изпълнението му по време на изпълненията „на сляпо". Победител в "Гласът на Франция" стана Лизандро Кукси, който получи 32,4 процента от гласовете на зрителите, следван от Люси с 26 процента, Венсан Винел с 23,7 процента и от италианеца Никола Каваларо с 17,9 процента.

Френското семейство осиновява Венсан от свиленградското сиропиталище, когато той е съвсем малък. Той имал трудно детство, тъй като заради проблема му със зрението бил подложен на подигравки в училище, от което в един момент родителите му го спират. Той свири по улиците и на обществени места. Забелязан е от сътрудничка на "Гласът на Франция" на парижката гара "Сен Лазар", където свири на пиано.