22
Чет, Фев
29 Нови статии

Култура
Инструменти
Шрифт

Седмокласникът от ОУ „Иван Вазов“ Георги Костадинов спечели трета награда от Националния конкурс за рисунка и художествено творчество „Вълшебният свят на Ангел Каралийчев“.

Конкурсът се организира от Националният дворец на децата (НДД), който е най-голямата институция в България за допълнително образование и възпитание, за пълноценно ангажиране на свободното време на децата и младежите и превантивна работа с подрастващите. Той е единственото и уникално по рода си звено на Министерството на образованието и науката (МОН) с национално значение, което предлага целогодишно разнообразни и атрактивни дейности във всички културно-образователни области, осигурявайки подходящи условия за овладяването на необходимите умения и компетенции за успешната реализация на младите хора и усвояването на европейските стандарти на образование, работа и живот. Тази година в конкурсната надпревара участваха над 300 творби на деца от цялата страна, разделени в отделни възрастови групи. Нашето момче спечели признанието в категорията „Рисунка“ за 5 - 8 клас.

Това е поредната награда, която Георги получава от национален форум. Развива се успешно в областта на художествените изкуствата и литературата, работи усърдно в клуб „Млад журналист“, има пълен отличен успех. Той беше номиниран от Педагогическия съвет на ОУ „Иван Вазов“ за ученик на община Свиленград. Пожелаваме му още много изяви и награди за труда, таланта и упоритостта му, споделиха от школото. СМ