14
Нед, Юли
17 Нови статии

Култура
Инструменти
Шрифт

33-11400 зрители аплодираха изпълненията на Руслан Мъйнов и симфоничния оркестър и хор на Държавна опера–Пловдив на концерта им в Свиленград. Новата спортна зала на града едва побра всички желаещи да чуят песните от последния албум на актьора певец „Любими руски песни”, съобщиха от пресцентъра на Общинската администрация.

Руслан Мъйнов и сопраното Яница Нешева изпълниха „Очи черные”, „Поручик Галицин”, „Подмосковные вечера”, песни от руските филми-класики „Диамантената ръка”, „Кавказка пленница”, „Белоруската гара”, „Тримата мускетари”, „Таборът отива към небето” и други. Аранжиментът за симфоничен оркестър е на диригента Левон Манукян.
Специалното участие в концерта е на 16-годишната тромпетистка Здравка Василева от Свиленград. Тя е млад, но вече доказал се талант, чиито първи стъпки в музиката започват от Детската музикална школа в Свиленград с преподавател един от най-добрите учители по тромпет Пенчо Пенчев. Соловото изпълнение на Здравка на мелодията от филма „А утрините тук са тихи” изправи публиката на крака. Само в Свиленград заедно с нея се представиха още две млади надежди на местната школа – Кремена Петрова и Симона Мавродиева. След Свиленград Здравка Василева отпътува на турне в Австрия и Германия с Русенската филхармония.
Концертът бе подарък за свиленградчани от ръководството на общината по повод празника на града, подчертаха от пресслужбата на общината.66-188-1111-199-1