14
Пет, Юни
30 Нови статии

Култура
Инструменти
Шрифт

17 от тазгодишните абитуриенти завършват с успех „Отличен 6“, показват данните от тукашните училища. Всички те са пълни отличници и през четирите години на средното си образование. Към оценките им не са включени резултатите от матурите, които още не са излезли.

От СОУ „Д-р П. Берон“ пълните отличници са Стефка Бюлбюлева, Яница Сирмова, Мария Венциславова, Венета Желева, Диана Пашова, Васил Балджиев, Диана Генчева, Добрина Атанасова, Жанет Узунова, Радина Георгиева, Цветелина Руменова, Таня Жечкова, Красимира Илиева, Марина Генова и Трифон Радков. 68-те абитуриента от СОУ „Д-р П. Берон“ имат среден успех от последната година отличен 5,52, като 34 зрелостника са отличници.

В ПГССИ „Христо Ботев“ званието „Отличник на випуск 2010“ ще получат Радина Колева и Анна Узунова, които също са пълни отличнички през четирите години. Ще бъдат отличени и 7 абитуриенти, които са най-добрите в професията. Марияна Димитрова постигна най-добър резултат на националната панорама на професионалното образование в Пловдив по счетоводство. Пак там Веселина Яйджиева, Сийка Митева и Теодора Георгиева взеха златен медал за икебана и станаха трети в крайното класиране на състезанието по озеленяване и цветарство. Велин Димитров, Петър Демирев и Костадин Милтев пък заеха четвърто място на надпреварата млад фермер, която се проведе през март в Пазарджик. Спортист на випуска пък е Станимир Чолаков, който е носител на много награди от различни състезания по колоездене. С най-висок успех от абитуриентите на ПГССИ „Христо Ботев“ тази година – отличен 5,53, е паралелката икономист-мениджър. Класът по специалността селски туризъм е със среден успех 5,02. Другите две паралелки – производител на селскостопанска продукция и цветарство и механизация на селското стопанство, са съответно с 4,46 и 4,33.

Елена МИХАЛЕВА