28
Вт, Май
17 Нови статии

Култура
Инструменти
Шрифт

Водещата в местната кабелна телевизия „TV кабел“ Катя Иванова спечели второ място в тазгодишното издание на Националния поетичен конкурс "Жената - любима и майка" в Свиленград. Миналата година Катя участва за първи път в тази литературна надпревара в чест на 8 март и получи поощрителна награда. Сега тя бе отличена за стихотворението „Парцалива любов“.

„Удовлетворена съм от наградата. Пиша от 2 – 3 години, но едва миналата пролет се реших да покажа своя творба – сподели пред „Старият мост“ tv журналистката. - Намирам, че поезията е интересно място да избягам от репортерството, от прозаичното ежедневие и да отида в един по-различен свят. Опитвам се да пиша за малките, за простите неща от живота, защото в тях се разпознава по-добре светът.“

Победител в конкурса стана пернишката поетеса Първолета Маджарска, която бе удостоена със специалната статуетка. Две трети места бяха определени за Мартина Вичева от Сливен и Невена Митева от Свиленград. Награди получиха и младите творци, участвали в първа възрастова група. Зам.-кметовете на общината Мария Костадинова и Ася Райкова връчиха грамотите и паричните стимули на всички победители.

Специален гост на тържеството бе известната поетеса Марияна Александрова, която е родом от Свиленград. Пред събралите се гости тя произнесе прочувствено слово.

СМ