21
Вт, Май
27 Нови статии

Култура
Инструменти
Шрифт

За 19-а поредна година Община Свиленград, НЧ „Просвета 1870“ и Съюзът на българските писатели организират националния поетичен конкурс „Жената – любима и майка“. В него могат да участват творци, които не членуват в Съюза на българските писатели, подчертават инициаторите. Те ще бъдат разделени в две възрастови групи – от 12 до 18 г. и над 18 г., като могат да представят до три свои произведения.

Важно допълнение към творбите е те да бъдат придружени със следната информация: име на автора, възраст, пощенски адрес, телефон и e-mail за контакти, име на школа (училище, клуб), име на преподавател (ако при създаването на творбата са правени консултации с такъв). Стиховете могат да бъдат изпратени по куриер, по пощата, на електронен адрес или на място на адрес: гр. Свиленград, 6500, обл. Хасково, бул. „България” 69А, Народно читалище „Просвета 1870” – за поетичния конкурс, e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите., тел. 0379 713 71. Нужно е творбите, предоставени на хартиен носител да са копирани в два екземпляра.

Организаторите подчертават, че до участие в конкурса няма да се допускат текстове, изпратени с неточна или непълна информация или такива, които не отговарят на темата на конкурса или влизат в противоречие с общоприетите морални норми.

Срокът за изпращане на стиховете е 4 март 2024 г. Те ще бъдат оценявани от тричленно жури.

Най-добрите творби ще бъдат отличени с грамоти, а победителите ще получат и материални награди. Класираният на първо място във втора възрастова група получава и специалната статуетка, символ на конкурса - „Утро” (автор Б. Бондиков). Победителите в конкурса ще бъдат обявени и наградени на 15 март 2024 г. на тържествена церемония, която ще се състои във винарска изба “Катаржина Естейт”, с. Мезек от 15:00 часа.