03
Нед, Мар
27 Нови статии

Крими
Инструменти
Шрифт

На 1 г. 6 м. пробация бе осъден 42-годишен мъж за това, че с монтиран в двора си в свиленградското село Генералово незаконен усилвател смущавал сигнала на мобилния оператор „Теленор България“. Освен това П.Д. ще трябва да плати и направените по делото разноски в размер на 997,05 лева. Наказанието е наложено след споразумение с прокуратурата. Решението на съда в Свиленград не подлежи на обжалване или протест.

Както „Старият мост“ писа, на 10 юли 2018 г. полицаите претърсиха обитаваното от П.Д. жилище в Генералово. Мъжът бе заловен по сигнал на Комисията по регулиране на съобщенията заради мотивирано съмнение, че се занимава с телефонни измами. В дома му бяха открити 18 GSM-a, 1 лаптоп, 1 таблет, 11 сим карти на чуждестранни мобилни оператори, предимно от Турция, и 4 сим карти на български мобилни оператори. В двора на къщата бе монтиран усилвател, смущаващ действието на радиосъобщителната и радиоразпръсквателната станция на „Теленор“.

По онова време бяха инспектирани и още две къщи в Генералово, в които също бяха намерени 22 мобилни апарата, сим карти, лаптопи и незаконни усилватели.

СМ