02
Нед, Окт
27 Нови статии

Крими
Инструменти
Шрифт

Арестуваният за трафик на нелегални В.Х. от Любимец бе пуснат под парична гаранция от 3 500 лева. Той бе спипан на 4 юли с 35 имигранти в буса си. Първоначално бе задържан за 24 часа, след което мярката му бе удължена на 72 часа. След изтичане на законоустановения срок той бе освободен под парична гаранция. Процесуално-следствените действия от страна на Районна прокуратура-Свиленград обаче продължават.

На 4 юли около 18:00 часа служители на полицейското управление в Любимец, спрели за проверка в центъра на града микробус „Мерцедес“. В товарното помещение на колата, управлявана от обвиняемия В.Х., са открити 35 лица без документи за самоличност. 33-ма от тях са от Афганистан, а двама – от Пакистан. Любимчанинът бил арестуван. По време на разпитите пред униформените той се оправдал, че натоварил нелегалните на полето и ги карал към полицейския участък, за да ги предаде.

Според запознати В.Х. работел като заварчик. Освен това се занимавал и със земеделие. През последните години показвал охолен начин на живот.

СМ