30
Чет, Юни
18 Нови статии

Крими
Инструменти
Шрифт

Зад решетките са и две жени, съпричастни към деянието

Харманлийските полицаи задържаха мъж, издирван за грабеж, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Хасково. С мярка на задържане до 24 часа са познайникът на полицаите на 25 г. и две жени на 26 г. и 20 г., съпричастни към деянието.

Вчера тримата ограбиха 36-годишен жител на с.Дъбовец в кът за отдих край Маджарово, за което писахме. След  издърпване и извиване на ръцете със заплахи му отнели 280 грама златни накити и 35 000 лева, получени от продажбата на животни. Тримата му задигнали и ключа за колата му „Мерцедес“, с която отпрашили. По-късно криминалистите я откриват изоставена в Града на Белоногата.  

Под надзора на Районна прокуратура-Харманли са извършени процесуално-следствени действия в дома на харманлиеца на улица „Тракийска“. На различни места са открити 10 таблетки метаамфетамин с тегло 10 грама, 4 грама марихуана и електронна везна. При вида на полицаите младежът е поставил в устата си и е опитал да глътне полиетиленово пликче с 2 грама марихуана, но опита му е осуетен.

По време на задържането им, 26-годишната жена е хвърлила тротоарна плочка по предния капак на служебната кола, с което е нанесла материални щети.

Образувани са 3 досъдебни производства по чл. 198 ал1; чл.354а ал.3 и чл.325 ал.3 от НК, работата по случая продължава.