Крими
Инструменти
Шрифт

На по 4 месеца условно с 3 години изпитателен срок бяха осъдени двама служители от жп гарата в Свиленград. Присъдата на Мариян С. /47 г./ и Слави К. /55 г./ е произнесена след споразумение с прокуратурата и одобрение на Районен съд – Свиленград.

Както пръв и единствен „Старият мост“ писа, след подаден сигнал свиленградските полицаи при три последователни акции задържаха четирима нашенци за държане на цигари без бандерол. На 28 септември около 21,30 часа ченгетата обискираха стая на ревизорите на жп гарата в Свиленград, в която са открили два сака с по 500 кутии нелегални цигари. Чантите били собственост на Мариян С. /47 г./ и Слави К. /55 г./ - служители на БДЖ тук. Същия ден около 23 часа пак в помещение на жп гарата служители на МВР открили сак с 360 кутии цигари без бандерол от една и съща марка и установили, че са собственост на 38-годишния Цветан Цв., който е машинист. Делото срещу Цв. Цв. обаче все още не е минало.

Вероятно по-тежко наказание очаква любимчанката Росица К., която пък бе арестувана три дни по-късно при проверка на лек автомобил „Опел“, управляван от нея. На предната седалка на моторното превозно средство бил поставен черен найлонов плик, в който имало 140 кутии цигари без акцизен бандерол от една и съща марка. Шофьорката предала доброволно цигарите, като е признала, че са нейна собственост.

Четете още подробности в новия брой на в. "Старият мост" още днес.