28
Съб, Ян
20 Нови статии

Крими
Инструменти
Шрифт

Затвор очаква любимчанка, хваната повторно с контрабандни папироси

Четирима нашенци бяха задържани за 24 часа от свиленградските полицаи при три последователни акции за държане на цигари без бандерол. И при трите случая проверките са извършени след подаден сигнал.

На 28 септември около 21,30 часа ченгетата обискират стая на ревизорите на жп гарата в Свиленград, в която откриват два сака с по 500 кутии нелегални цигари. Чантите били собственост на Мариян С. /47 г./ и Слави К. /55 г./ - служители на БДЖ тук. Спрямо тях са образувани бързи производства, очаква се прокуратурата да им повдигне обвинения. Същия ден около 23 часа пак в помещение на жп гарата служители на МВР открили сак с 360 кутии цигари без бандерол от една и съща марка и установили, че са собственост на 38-годишния Цветан Цв., който е машинист. Срещу него също е образувано бързо производство. Тримата жп служители често били командировани до жп гарата на Капъ куле, откъдето най-вероятно са пренасяли безакцизните цигари. Разследващи заявиха, че контрабандистите са заловени след подаден сигнал.

Три дни по-късно полицейски патрул спира за проверка лек автомобил „Опел“, управляван от 51 – годишната Росица К. Установено било, че на предната седалка на моторното превозно средство бил поставен черен найлонов плик, в който имало 140 кутии цигари без акцизен бандерол от една и съща марка. Шофьорката предала доброволно цигарите, като е признала, че са нейна собственост. През 2014 г. Росица е била осъдена на шест месеца лишаване от свобода условно с три години изпитателен срок за държане на акцизни цигари без бандерол. Тъй като сегашното й деяние е извършено в този изпитателен срок, най-вероятно тя ще получи ефективна присъда.

СМ