18
Чет, Апр
26 Нови статии

Крими
Инструменти
Шрифт

55 000 евро, 5 000 лева и скъп телефон е отмъкнала 3-членна банда от турския бизнесмен Сейхан З., на 43 г. Той държеше кафе-ресторант в свиленградския квартал „Изгрев“, преди това имал бизнес на паркинг Генералово.

Както „Старият мост“ пръв писа, през м. май т. г. Сейхан и съпругата му бяха нападнати на улицата и с електрошокова палка били съборени на земята. Откраднати им били голяма сума пари и важни лични документи. Доказан е легалният източник на парите. Евровите банкноти били в джоба му, а левовете – в чантичка. Допуска се, че преди това Сейхан е бил в казино.

Днес пред съда стана ясно, че трима души са извършили грабежа, и тримата с криминални досиета. Единият от тях – Николай Б., на 29 г., е от Свиленград. Лицата на бандитите били запечатани от много видео камери и, макар и маскирани, това спомогнало МВР да ги проследи, изобличи, хване и изправи пред Темида. Полицаите са ползвали и показанията на свидетел, посочиха от МВР на специална пресконференция.

Проведени са огледи на местопрестъплението, разпитани са десетки свидетели, проверени са записи от охранителни камери, проследен е цялостният механизъм на извършване на престъплението, съобщиха от прокуратурата. Обвиняемите Николай Б. и Христо Х. са били задържани от органите на МВР на 6 септември 2017 г. ,а обвиняемият Митко М. - на 8.09.2017 г. По искане на Окръжна прокуратура-Хасково съдът е наложил мярка за неотклонение “задържане под стража” спрямо Николай Б., а спрямо другите двама обвиняеми е взета мярка за неотклонение „домашен арест“ по друго дело. Разследването по случая продължава.