21
Вт, Май
22 Нови статии

Крими
Инструменти
Шрифт

Окръжна прокуратура-Хасково привлече като обвиняеми Николай Б., на 29 г., Христо Х, на 28 г., и Митко М., на 20 г. за това, че в съучастие отнели чужди движими вещи в големи размери от владението на другиго, с намерение противозаконно да ги присвоят, като употребили за това сила и престъплението е извършено от две или повече лица, сговорили се предварително да вършат кражби и грабежи – престъпление по чл. 199, ал.1, т.1 и т.2 вр. чл. 198, ал.1 вр. чл. 20 от Наказателния кодекс.

До момента е установено, че на 20 май 2017 г., през нощта, в гр. Свиленград, мъж и жена, които се прибирали в дома си, били нападнати от непознати лица. Нападателите използвали електрошокова палка, за да ги приведат в безпомощно състояние, след което им отнели голяма сума пари и избягали. Пострадалите подали сигнал в полицията, като веднага са започнали активни следствени действия и оперативно-издирвателни мероприятия за установяване на извършителите под ръководството на Окръжна прокуратура-Хасково. Проведени са огледи на местопрестъплението, разпитани са десетки свидетели, проверени са записи от охранителни камери, проследен е цялостния механизъм на извършване на престъплението.

В началото на месец септември авторите на тежкото криминално престъпление са разкрити от екип криминалисти при ОД на МВР-Хасково. Обвиняемите Николай Б. и Христо Х. са били задържани от органите на МВР на 6 септември 2017 г. ,а обвиняемият Митко М. на 8.09.2017 г. По искане на Окръжна прокуратура-Хасково съдът е наложил мярка за неотклонение “задържане под стража” спрямо Николай Б., а спрямо другите двама обвиняеми е взета мярка за неотклонение „домашен арест“ по друго дело. Разследването по случая продължава.