19
Пет, Апр
28 Нови статии

Крими
Инструменти
Шрифт

Прокуратурата образува досъдебно производство за сексуално посегателство срещу старицата от Малко градище, разпитвани са по-младите мъже от селото

Досъдебно производство за изнасилване срещу неизвестен извършител е образувала Районна прокуратура – Свиленград. Става въпрос за 86-годишна жена от любимецкото село Малко градище, която се оплакала в полицията, че върху нея е извършено сексуално посегателство.

Старицата разказала пред органите на реда, че на 3 август вечерта е била нападната от младеж в навес до къщата й, която се намирала накрая на селото. Той се гаврил с нея и накрая я обладал. Тъй като било тъмно, не успяла да види добре насилника, но по силуета си личало, че е млад мъж.

Бабата е от т. нар. дървари. Семейството й закупило жилището преди около година. Дотогава живеели в Котел, Сливенска област. На този етап от Районното управление на полицията в Свиленград не могат да излязат със становище по случая, тъй като все още се води разследване. Привикани са всички млади мъже, живеещи в Малко градище, за разпит, но засега нямало заподозрени. „Давахме показания пред полицаите – разказа човек от селото. – Не ми се вижда вероятно някой да е направил подобно нещо. Доколкото съм чувал, тази жена обичала да си пийва, а и вземала хапчета...“ Във връзка с оплакването е назначена експертиза. При първоначалния оглед на местопрестъплението нямало следи от насилие. Такива липсвали и по тялото на възрастната жена. За грабеж и дума не можело да става, защото всичко си било на мястото.

„Старият мост“ се свърза за коментар с кметицата на Малко градище Татяна Топалова. „За пръв път такова нещо се случва в село. Досега може да е имало кражби, но - дотам. Не вярвам някой от местните младежи да е посегнал на старицата, а и разказите й за станалото малко се разминават. Като се има предвид възрастта й, за нея млад мъж може да е и някой 50 – 60-годишен“, сподели Топалова. „Старият мост“ ще следи случая за последваща развръзка.

Диляна ЦВЕТКОВА