Крими
Инструменти
Шрифт

За два случая на предлагане на подкуп на полицаи в рамките на два дни съобщиха от пресцентъра на МВР. Става въпрос за мъже, предложили пари на униформените, за да не им вземат проба за алкохол. Органите на реда обаче били безкомпромисни и тикнали нарушителите в ареста.

На 8 август около 03:50 ч. на ул. „Яна Войвода“ в Свиленград катаджии спрели за проверка „Фолксваген Голф“. Колата управлявал 44-годишен мъж от гр. Суворово, обл. Варна. В хода на проверката водачът отказал проба с алкохол с дрегер. Впоследствие през отворения прозорец на предна врата на патрулката хвърлил на шофьорската седалка 1 банкнота от 20 лева, 2 банкноти от 10 лева и 1 банкнота от 20 евро. Парите са предадени с протокол. Образувано е досъдебно производство, а нарушителят е задържан до 24 часа.

В ареста за 72 часа заради подкуп бил задържан и 24-годишен турски гражданин. На 6 август катаджиите спрели за проверка автомобила на чужденеца, който отказал проба за алкохол. За да се оттърве от последващи наказания той хвърлил на шафьорската седалка на полицейския автомобил 5 банкноти от по 5 турски лири, 2 монети от по 1 турска лира, 1 монета от 2 български лева и 3 монети от по 10 стотинки. Банкнотите и монетите са предадени с протокол. С постановление на прокуратурата, лицето е задържано до 72 часа.

Снимка: Илюстративна

СМ