Крими
Инструменти
Шрифт

Друг свиленградчанин ще търка наровете 5 месеца за кражба на велосипед

Година и 4 месеца ефективна присъда получи свиленградчанинът Ю. А. В. при първоначален строг режим на изтърпяване заради кражба на 18, 77 лева. Наказанието е постановено от Районен съд – Свиленград и подлежи на обжалване на по-горна инстанция.

На 24 октомври м. г. нашенецът е направил опит да отнеме чужда движима вещ на стойност 77 стотинки. Както е записано в решението на съда, тази чужда движима вещ е ... „1 брой кутия с черна на цвят боя за обувки от 55 грама“. На 2 ноември 2013 г. подсъдимият пък е откраднал „пари на стойност 15 /петнадесет/ лева и 1/един/ брой дамско портмоне на стойност З /три/ лева от владението на К.Т.Д. на обща стойност 18.00 лева, или всичко на обща стойност 18,77 лева, без тяхно съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои, като престъплението е извършено при условията на опасен рецидив”, мотивират се магистратите.

Тъй като Ю. А. В., българин, български гражданин, неженен, с основно образование, безработен, вече е осъждан за подобни деяния, съдиите са наложили строгата присъда. От нея ще се приспадне времето, прекарано в ареста от 13 декември 2013 г. до влизането на наказанието в сила. Той ще плати и 15 лв. съдебни разноски, а боята за обувки е върната на собственика й.

Друг нашенец – М. С. М., ром, български гражданин, женен, с начално образование, не работи, осъждан, се отърва по-леко, тъй като бе сключено споразумение между адвоката му и прокуратурата. М. ще търка наровете само 5 месеца. Той е санкциониран за това, че на 16.11.2013 година в Свиленград е отнел велосипед марка „Спринт“ на стойност 80 лева с намерение противозаконно да го присвои, като случаят е немаловажен. Освен това, деянието е извършено повторно - свиленградчанинът е извършил престъплението, след като е бил осъден с влязла в сила присъда за друго такова престъпление. При втория му опит за кражба не са нанесени имуществени щети.

СМ