29
Сря, Май
16 Нови статии

Крими
Инструменти
Шрифт

Рецидивистът се покаял в манастир, безработицата го накарала да краде

61-годишен мъж, който има две присъди за убийство и бе задържан за множество кражби от автомобили в Свиленград, се разплака в съда при гледането на мярката му за неотклонение. Тодор Маринов заяви, че след като излязъл от затвора бил 6 месеца в манастир и се покаял.

После се събрал да живее с жена от Свиленград, но останал без работа и безпаричието го принудило да извърши обирите. Така той обясни кражбите и помоли съда за снизхождение, но му бе наложена постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Маринов бе задържан миналата седмица след съвместна работа на свиленградските и хасковските полицаи. От месец август тази година насам бяха извършени множество кражби на дамски и мъжки чанти от коли, паркирани на различни места в града през светлата част на денонощието, припомниха от пресцентъра на МВР в Хасково. Характерен бил почеркът при обира на автомобилите – крадецът чупел страничния прозорец с твърд предмет. Прибирал само парите, а останалите вещи е изхвърлял.

Тодор Маринов е с постоянен адрес в асеновградското село Бачково. Той имал 2 осъдителни присъди за престъпления по чл.116 от НК/умишлено убийство/ с общ размер 15 години лишаване от свобода. Три пъти бил осъждан за кражби и веднъж за извършени банкови сделки. През 2009 г. се установил да живее на семейни начала с жена от Свиленград. Препитавал се като работел на различни обекти. През август тази година бил освободен от работа и започва серията от 11 кражби от паркирани автомобили и хранителен магазин.

СМ