19
Пет, Апр
27 Нови статии

Крими
Инструменти
Шрифт

kradtsiКрадци рецидивисти от Свиленград предпочитат да са в затвора. 19-годишният Михаил Жечев и 23-годишният Славчо Христов заявиха това при гледането на мярката им за неотклонение в тукашния районен съд за поредната извършена от тях кражба.

И пред съда, и пред служебния си адвокат те казаха, че предпочитат да са в старозагорския затвор, където са били досега. Там ги хранели, имало къде да спят и ги пазели надзиратели. Двамата наскоро са излезли от пандиза и в момента нищо не работят. Славчо има 36 присъди, а Михаил – 8. Съдия Кремена Стамболиева им наложи постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Михаил и Славчо, които са от ромски произход, са били заловени от полицаите в събота около 01,30 часа, когато задигали ел.кабел с тегло около 35 кг и аудио уредба от фитнес залата на поликлиниката. Двамата тръгнали с одеяло да пренасят отмъкнатата плячка към ромската махала, когато ги хванали ченгетата.

Историята на двамата нашенци напомня на разказа „Фантето и хоралът“ на О'Хенри, в който бездомник търси начин да влезе в затвора за зимата. Прави няколко опита, но все безуспешни. Накрая се заслушва в една църковна служба, църковната музика му въздейства много силно и решава да промени живота си. Точно тогава обаче го арестуват за скитничество.

СМ