23
Вт, Юли
36 Нови статии

Крими
Инструменти
Шрифт

Заради отсъствието на призован като свидетел нашенец Хасковският окръжен съд не даде ход на делото срещу обвинения за двойно убийство Недялко Димитров – Момата. В съдебната зала в сряда стана ясно, че Владимир Грозев от с. Момково не е бил открит на посочения адрес, за да му бъде връчена призовка. Освен това бе изнесена информация, че той е изчезнал отдавна и преди година и половина е обявен за издирване чрез Интерпол.

Както „Старият мост“ пръв писа, Момата, който е изправен пред Темида заради смъртта на Бейтула и Неврие Махмуд, които бяха застреляни в дома им в Димитровград на 1 декември 2008 година, сам поиска на предишното заседание Грозев да даде показания пред магистратите. Тогава той каза, че именно момковецът е съхранявал и му е дал оръжието, с което  е извършено престъплението. Възможно е Владимир да бъде привлечен под отговорност, най-малкото за незаконно притежание на пистолета. Междувпрочем, той е стар познайник на органите на реда. Негови съселяни разказват, че целия си съзнателен живот е прекарал по затворите, дори заемал висок сан в йерархията на пандизчиите. Занимавал се преди всичко с кражби, изнудвания, побоища, но не допускат той да е участвал в убийството.

Повторното неявяване на експерти също попречи на нормалния ход на процеса. В сряда трябваше да бъдат представени психиатрична и психологическа експертиза. За втори път обаче вещите лица не се явиха пред съда.

На заседанията досега бяха изслушани над 15 свидетели, част от които са били с Момата в нощта на престъплението. Делото бе отложено за април. Обвиняемият Недялко Димитров – Момата е заподозрян и в още няколко убийства, извършването на които си е признал.

СМ