19
Нед, Май
23 Нови статии

Крими
Инструменти
Шрифт

Двама млади мъже от Свиленград са задържани в Районното управление на МВР по подозрение в извършване на трафик на жени с цел проституция. Ченгетата подозират арестуваните и в съхранение на наркотици. С двамата нашенци за 24 часа са задържани и три момичета.

В сряда следобед полицаите спрели за проверка лек автомобил “БМВ”, управляван от 30-годишния В.А. от Свиленград. С него пътували четири жени от град Първомай, от Сливен, от Бургас и от Русе, две от тях на 18 и 19 години. При извършения оглед на колата полицаите са открили найлонови пликчета с остатъчно количество от марихуана, съобщиха от областната дирекция на полицията. Органите на реда са установили още, че три от момичетата официално се водят като танцьорки към фирма на 36-годишен жител на Хасково. Те предлагали и секс услуги, но доброволно.

Същия ден вечерта до град Харманли е спрян за проверка лек автомобил “Мерцедес”, шофиран от свиленградчанина С. Ч., на 33 години. Полицаите видели, че от една от вратите на колата се изхвърлят вещи. Оказало се, че това са три мобилни телефона. В колата е пътувала 19-годишната Ц. С. от град Златарица.  При обиска на мерцедеса са намерени четири  самолетни билета за момичета с дестинация Гърция – Германия.

Опит да се избавят от уличаващи ги вещи направиха миналата седмица в петък други двама свиленградчани - А.Т. на 25 г. и Г.Х. на 28 г. Като видели, че ги спират за проверка в Любимец, те изхвърлили 2  хартиени пликчета с хероин. Двамата бяха задържани в полицията. Два дни преди това пък петима бяха арестувани за дрога, за което „Старият мост“ писа.

СМ