Крими
Инструменти
Шрифт

Пласьорът оставен в ареста за 72 часа

Наркопласьор и четирима зависими, които си купували дрога от него, задържаха полицаите от РПУ – Свиленград в сряда следобед. Операцията е проведена под наблюдението на Окръжна прокуратура – Хасково. В ареста за 72 часа е оставен 25-годишният разпространител на наркотиците Кирил Д. от Свиленград, известен с прякор Джамбазина.

Петимата, всички от Свиленград, са разпитани в четвъртък пред съдия. Пласьорът и неговите клиенти - две жени /на 23 и 32 години/, 18-годишен младеж и мъж на 33 години, са заловени след сигнал по пътя от с. Генералово за Свиленград. Трите автомобила, с които са се движели - "Опел Вектра", "Шкода Фабиа" и "Фолксваген Пасат", последователно са спрени от полицейските служители.

При проверката на колите и хората са открити две пакетчета с около 0,6 г хероин и още четири пакетчета с хероин с неустановено количество към момента. Органите на реда установили, че дрогата е закупена от дома, в който живее с приятелката си Джамбазина в Генералово. При претърсване на къщата и помощни постройки към нея са открити и иззети три броя флаш-памет, за едната от които има данни, че е обект на престъпление – грабеж, извършен на 7 февруари т. г. в Свиленград; листчета със записани на тях имена на хора, парични суми и телефонни номера; два мобилни телефона без сим-карти и лаптоп с неизяснен произход; зелена суха листна маса – марихуана; два пакета, в единия от които има зелена суха листна маса - канабис, а в другия - прахообразно бежово вещество – хероин.

По случая като свидетел е привлечен и шофьор на тукашно такси. Той неколкократно откарвал една от жените – купувачки на дрога до Генералово и спирал в центъра на селото. Тя се слизала, отивала някъде и след няколко минути се връщала в колата. Според осведомени, наркоманката е от Варна, но от няколко години живее в Свиленград, издържана от грък.

Както „Старият мост“ писа, разпространението на наркотици в Свиленград в последно време добива сериозни размери. Все по-чести са и случаите, при които полицията залавя пласьори на дрога и техните клиенти. Преди по-малко от месец двама свиленградчани бяха спипани край бензиностанция до Любимец със спринцовки и общо близо 2 грама хероин. В хода на разследването тукашните криминалисти са достигнали до лицето, продало им наркотика – 41-годишен харманлиец. „Ще изчистим Свиленград от дрога – заяви пред „Старият мост“ началникът на РПУ – Свиленград комисар Красен Текелиев. - Считам, че проблемът с наркотиците ще бъде решен.“

От март вече и катаджиите ще могат да проверяват в полеви условия чрез тестове дали водачите управляват превозното средство след употреба на наркотични и упойващи вещества.

СМ