25
Съб, Май
17 Нови статии

Крими
Инструменти
Шрифт

Двама нашенци и един харманлиец бяха задържани от свиленградските криминалисти по подозрение за съхранение и разпространение на близо 14 грама хероин. По сигнал във вторник вечерта полицейските служители спират за проверка край бензиностанция край Любимец пътуващите в автомобил „Ланчия“ свиленградчани.

При обиска у П. П. /27г/ са намерени 2 спринцовки и пликче с тегло 0,52 грама, което при полеви наркотест реагира на хероин, а у Г. Т. /28г/ откриват 2 пакетчета от същата дрога с общо тегло 1,44 грама. Притиснати от ченгетата, те  казали от кого са купили дрогата и така се е стигнало да арестуването на основния играч – 41-годишен харманлиец с инициали Р. Р. При направеното претърсване в дома му  полицаите са иззели 13 пакетчета кафеникаво прахообразно вещество с общо тегло 12 грама, готови за пласиране. С полеви тест е потвърдено, че се касае за хероин. Криминалистите са открили още списък на лица, “пазарували” от Р. Р., 6 мобилни телефона, 8 СИМ карти и 10 спринцовки.

Срещу тримата се води следствие. Двамата свиленградчани са пуснати от ареста, като им е наложена мярка „подписка“. Според осведомени, те не са криминално проявени, но били наркозависими и в случая се явяват само купувачи на дрогата. На харманлиеца е наложена постоянна мярка „задържане под стража“. Той е известен на органите на реда и има предишни наказания за разпространение на наркотици.

СМ