25
Съб, Май
17 Нови статии

Крими
Инструменти
Шрифт

Мирослав Стоилов задържан за постоянно в ареста, аверът му Петко Петков пуснат под гаранция от 1 000 лв.

Само за два часа полицията в Свиленград разкри и задържа извършителите на дръзка кражба на сейф с пари, валута и бижута за 40 хил. лв. от дома на свиленградчанин. Двамата апаши са от Свиленград, стари познайници на полицията. Единият от тях – 32-годишният Мирослав Стоилов – Сотьо е излежал в затвора поредното си наказание за разпространение на дрога и е излязъл на свобода преди няколко месеца. Неговият съучастник Петко Петков – Тапата /27 г./е криминално проявен.

Двамата са проникнали в жилището на търговеца Павел Марков с подправен ключ. Потърпевшият е подал сигнал за изчезналите 21 000 лв., $2900, 4500 евро, златни накити - пръстени, гривни, обеци и синджир с медальон в местното РПУ към 13 часа миналия петък. Той обяснил, че прибирайки се в дома си на ул. „Странджа“ установил липсата на металния сейф, в който съхранявал парите и ценностите. По описание и горещи следи сформираната група от полицаи установила, че автори на обира са старите им познайници Мирослав и Петко. Няколко часа по-късно в село Левка, където живеели бабата и дядото на Мирослав, двамата били арестувани. В близост до къщата, където са открити мъжете, е намерена и срязаната с ъглошлайф каса. Малко по-късно са намерени и парите, златните накити и 34 грама марихуана.

В хода на проверката полицаите са открили и автомобил "КИА", собственост на Сотьо, с който била превозена тежката поне 100 кг каса до селото. Колата е била пребоядисана с лесно отмиваща се боя от бял в зелен цвят, за да не бъде разпозната от евентуални свидетели. При претърсване на дома на Петко Тапата е намерена още електронна везна, по която е имало следи от амфетамин. Там полицаите са открили и два мобилни телефона и ключ с неизвестно предназначение. В джоба на якето му били намерени и два подправени ключа - с единият от тях била отворена входната врата на жилището на Павел Марков.

Мирослав Стоилов задържан за постоянно в ареста, а аверът му Петко Петков е пуснат под гаранция от 1 000 лв.

СМ