14
Пет, Юни
30 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Отлично се представиха отборште на ПГССИ "Христо Ботев" на финала на Първия Национален ученически конкурс "Млади изследователи", организиран от Университета по хранителни технологии в Пловдив.

Отборът в състав Вяра Язанова, Георги Димитров и Деница Иванова с ментор старши учител Елена Димитрова в направление "Храни и напитки" завоюва първо място и специалната награда на Съюза по хранителна промишленост за разработката си на тема "Пътят на свиленградското малеби". Другият екип - Виктория Божкова и Теодора Колева с ментор учител Соня Пейчева, зае трето място в направление "Туризъм, хотелиерство и ресторантьорство" с разработката си "Еко Коледа - песни и танци без граници, като възможност за създаване на регионален бранд".

Призовите класирания дават възможност на учениците да продължат образованието си в Университета по хранителни технологии в Пловдив.

Учебно - тренировъчна фирма "ECObloom" на ПГССИ "Христо Ботев" пък зае второ място за "Най - добра презентация" на Международния панаир на учебно-тренировъчните фирми "ТФ ФЕСТ 2023 - МЛАД ПРЕДПРИЕМАЧ", провел се в Пловдив. Конкуренцията бе голяма, като в състезанието се включиха още 97 фирми. Ръководството на училището поздравява учениците Десислава Михайлова, Ивайло Илев и Тодор Георгиев за проявения професионализъм на форума. Адмирации и за техния ръководител старши учител Алексия Лилянова!