21
Вт, Май
22 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Националното знаме на сградата на Общинска администрация Свиленград е свалено наполовина в знак на съпричастност с Турция и Сирия.

Това направиха всички административни институции в България, призовани от премиера Гълъб Донев. „Призивът на премиера е отправен във връзка със силните земетресения, засегнали тежко редица региони в югоизточните части на Република Турция и Северозападна Сирия, и загиналите до момента над 19 000 души, както и обявения седемдневен национален траур в Република Турция“, посочват от правителствената пресслужба. Писмото на министър-председателя е изпратено до Народното събрание, Президента на Република България, всички министерства, Омбудсмана на Република България, Сметната палата, БНБ, областните управители, кметовете на общини и на райони, БНТ и БНР, държавните агенции и държавните комисии, изпълнителните агенции, както и административните структури, създадени със закон.

Свалянето на знамената е поредния знак на съпричастност от страна на Община Свиленград. Преди няколко дни от Администрацията подеха инициатива за събиране на помощи за пострадалите от тежките земетресения. Както stmost.info писа, дарения под формата на нови или добре запазени одеала, спални чували, шалтета, палатки, спасително термо фолио, походни легла, възглавници, чаршафи, джобни печки за палатки, малки генератори, батерии, фенери, памперси, превързочни материали, дезинфектанти, тоалетни принадлежности, дамски хигиенни материали и др. се събират в спортна зала „Свиленград” до неделя, 12.02.2023г., включително. Спортната зала ще е отворена за желаещите да направят дарения до 20.30 ч. в делничните дни, а в събота и неделя до 17.00 ч. Необходимо е даренията да са добре опаковани.