27
Пон, Май
20 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

"Да превърнем чуждата болка в своя"... С тези думи на Св.Паисий Светогорец започва словото си архиерейският наместник на Годечка духовна околия и игумен на Искрецкия манастир архимандрит Януарий, който известно време бе и предстоятел на храма в свиленградския квартал Гарата.

Обични в Господа братя и сестри, Вестта за опустошителното земетресение в Турция и Сирия, отнело живота на много хора и оставило още повече без подслон, не може да бъде посрещната равнодушно без да предизвика съчувствие и съпричастност. В тези трудни моменти, наблюдавайки страданието на хората, достигнати от страшното бедствие, нека си спомним увещанието на св. ап. Павел, който ни съветва: "благотворителността и щедростта не забравяйте, защото такива жертви са благоугодни Богу" (Евр. 13:16) и според силите и възможностите си да помогнем на пострадалите!

Споделяйки това разбиране, имайки благословението на Негово Светейшество Неофит, митрополит Софийски и патриарх Български, призовавам всички, които имат желание и разполагат с възможност, да дарят дрехи и завивки, които са така необходими на бедстващите след земетресението в тези зимни студени дни!

Нека не бъдем само безучастни свидетели на човешкото нещастие, а като истински християнин и човеци да помогнем, облекчавайки поне от части голямата болка на други човеци, имащи нужда от нашата подкрепа!