15
Съб, Юни
31 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Тировете отново имат достъп до митническото бюро

В сряда сме внесли жалба в Хасковския административен съд срещу решението на Общинския съвет в Свиленград тежкотоварни камиони да се движат по улица „Д-р Петър Берон“, водеща към митническото бюро в кв. „Капитан Петко войвода“, заяви вр.и. длъжността областен управител на Хасково Мартин Узунов.

Като основен мотив сме посочили ремонтирането на тази улица със средства на държавата точно с тази цел – по нея да се движат тежкотоварни камиони към митническото бюро и да не влизат във вътрешността на квартала, посочи той. Самото ремонтиране стана по проект на общината, изтъкна Узунов. Само преди три месеца отсечката тържествено бе открита от ръководството на община Свиленград, което подчерта, че тя е нагледен пример за доброто взаимодействие между държава и община, подчерта областният управител.

Мартин Узунов каза, че е напълно съгласен с жителите на квартала тирове да не бъдат допускани във вътрешността му, създавайки им ред неудобства и увреждайки пътната инфраструктура. „Д-р Петър Перон“ обаче се намира в края на квартала и е устойчива за тежки камиони, посочи той.

До решаването на спора по съдебен път се стигна, след като заради коледните празници не успях да върна за преразглеждане в 7-дневния срок решението на ОбС Свиленград, взето на 22 декември. То пристигна в Областната администрация на 29 декември. Това наложи да използваме втората процедура – жалба в ХОС, разясни спорната ситуация губернаторът, за което официално съм уведомил кмета на общината и председателя на Общинския съвет.

От сряда, след обжалването на решението на местния парламент в съда, отново бе разрешен достъпът на тирове по ул. „Д-р Петър Берон“ до митническото бюро.