22
Сря, Май
22 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Родители инициираха подписка „Не на агресията!“ в защита на учителите от ДГ „Радост“ в Свиленград. Решението е взето по време на Обществения съвет към детското учебно заведение. Бланки вече се разпространяват на много места в Свиленград и околностите му.

Чрез подетата инициатива семействата настояват да бъдат предприети мерки, обезпечаващи сигурността на деца, ученици, и работещи в образователните институции. „Недопустимо е хората, които отглеждат, възпитават и учат децата на България да бъдат унижавани и подлагани на психическо и физическо насилие“, се посочва в бланката за парафиране.

Подписката идва след случая с насилие от страна на баща на дете, посещаващо ДГ „Радост“, над директорката Тодорка Хърсева. Красимир Вучков бе обвинен, че по време на възникнал спор с директорката я е ударил. В следствие на това тя пада и си чупи тазобедрената става. Красимир отрича да е имало такъв инцидент и казва, че няма причина да се саморазправя с ръководството на градината. Отишъл само да поговори и получи отговор защо детето му е било ударено и инжектирано от учителите.

На 22 ноември на мъжът му бе повдигнато обвинение за нанасяне на средна телесна повреда. От Прокуратурата поискаха той да бъде задържан, но съдът го пусна под парична гаранция от 1000 лева с мотивите, че няма да се укрие.