21
Нед, Апр
26 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Младежки музикален лагер се проведе в местността Даулите в Стара планина, близо до град Сливен. В него взеха участие музикантите от група „Аурора” към НЧ „Просвета 1870“ и други талантливи деца от Свиленград.

Лагерът беше организиран от Сдружение „Младежки музикален център“ с идеята младите таланти да репетират и натрупат нови знания сред красивата природа. Гост на лагера, провел се от 28 юни до 4 юли, беше маестро Николай Делчев - преподавател по китара, пиано, солфеж и елементарна теория на музиката.

Участниците не само усвоиха музикални техники, но се докоснаха до историята и теория на музиката по много интересен и увлекателен начин, за което всички получиха диплом за завършен майсторски клас.

С акустични китари талантливите младежи посрещнаха Джулай морнинг на красива поляна край лагерния огън на над 1000 м надморска височина. Организирани бяха вечерни концерти с участието и на рок музиканти от региона. В края на лагера младежите от „Аурора” взеха участие и в специално ежегодно рок събитие до връх Карандила, което събира почитатели на планината и качествената музика. Група „Аурора” е в състав Христо Колев – барабани, Виктор Костадинов – соло китара, Жени Шишкова – ритъм китара, Пламен Веселинов – бас китара, Калина Стоянова и Деница Балджиева – вокали.

Организаторите благодарят на всички участници и техните родители за подкрепата, на спонсорите от Минимаркет ,,Дени” - Свиленград, ,,Бурденис къмпани” - касови апарати за успешен бизнес, „Кунка груп“ ООД, ПП ГЕРБ Свиленград, на преподавателя Ники Делчев за емоционалните музикални уроци, както и за гостоприемството на хотел „Свети Стефан“, Сливен. От центъра се надяват летният музикален лагер да се повтори догодина като обедини още талантливи деца.

Катя Иванова