25
Нед, Фев
25 Нови статии

Крими
Инструменти
Шрифт

При обиски в домовете полицаите са намерили над 900 листа с изписани имена, банкноти, финансови документи

Четирима свиленградчани – трима мъже и е

дна жена, са задържани на 4 юли т. г. при продължаващата специализирана полицейска акция за противодействие на престъпления, свързани с политическите права на гражданите, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Извършени са обиски под надзора на прокуратурата в домове и имоти на трима мъже и жена от Свиленград и с.Димитровче. В пристройка в двор на имот, обитаван от 79-годишен мъж, служителите на реда открили 2 класьора и 2 полиетиленови чанти с 939 листа, изписани с множество имена,  данни на лица и номера на изборни секции. Иззети са и 2 компютъра, касов принтер и 13 книги за дневни финансови отчети на свиленградско ООД, извършващо дезинфекция на 3 гранични пункта.

Последвали неотложни действия и на адреси, обитавани от синовете на възрастния мъж в Свиленград. В дома на единия - на 51г., са намерени 83 банкноти с номинал от по 50 евро, 2 сим карти, флаш памет и мобилен телефон, а в дома на другия - на 45 години, и 50-годишна жена - 2 листа с изписани и напечатани имена и данни на лица и мобилен телефон.

Четиримата са задържани до 24 часа по образуваното по чл.167 ал.3 от НК досъдебно производство. Иззетите документи ще бъдат предадени по компетентност на НАП чрез РП-Свиленград за нуждите на извършващата се ревизия по Данъчно-осигурителния кодекс.

От полицията не съобщават нито имената, нито дори инициалите на задържаните.

Според източници на „Старият мост“ двама от тях – съпружеска двойка, работели на граничната дезинфекция на ГКПП Капитан Андреево.

СМ