19
Сря, Юни
27 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

След около 1,5 година затишие, през които Транзитният център за временно настаняване на чужденци край Пъстрогор бе напълно празен, в сградата бяха настанени 30 имигранти.

Пребиваващите там са само мъже. Петима от тях са от Мароко, а 25 – от Афганистан и Пакистан. Те са докарани от други Центрове в страната, където в момента текат ремонтни дейности. Наложена им е карантина. Очаква се тук да бъдат настанени и заловените през последните две седмици край Свиленград и Любимец нелегални. В момента те се намират в Миграцията в Любимец, където са поставени под 14-дневна карантина заради COVID-19. След като изолацията им изтече, може също да бъдат настанени в Центъра в Пъстрогор. където още за две седмици ще им бъде ограничено движението и ще са под наблюдение с цел предотвратяване разпространението на вируса. Обикновено, когато бъдат пуснати свободно да се разхождат, 100 % от пребиваващите си тръгват и бягат за Западна Европа.

До момента в Центъра край Пъстрогор няма регистриран случай на коронавирус. Противоепидемичните мерки се спазват стриктно. Всеки ден се мери температурата на служителите и на настанените там, извършва се и дезинфекция на помещенията. Взети са всички предпазни мерки, доставени са и специални защитни облекла и шлемове.

СМ