14
Нед, Апр
14 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Над 180 души излязоха на протест тази вечер

Викове „Оставка!“ и „Мафията вън!“ огласиха централната улица в Свиленград тази вечер. Над 180 души, развели български трикольори и плакати „Мафията е смъртоносен вирус“, „Върнете гласа на народа“ и др., се събраха пред Пощата, за да изразят недоволството си от сегашното управление на страната.

Сред множеството преобладаваха младите хора, но и по-възрастни бяха дошли, за да заявят позицията си. Бившият лидер на БСП Георги Илиев и Павел Лилянов, активист на социалистическата партия преди години, бяха забелязани сред протестиращите.

Шествието тръгна към стария мост над р. Марица, своеобразен символ на града ни. През цялото време хората скандираха, без обаче да проявяват агресия. Полицейски служители охраняваха проявата, а пресечките на главната улица бяха затворени. Група младежи, явно търсещи адреналин, се отцепи от множеството, за да обикаля града. Полицаи са ангажирани с охраната им.

Организатори на митинга са Атанас Бюлбюлев и Огнян Христонев. Двамата пуснаха своя апел за протест срещу управлението на страната в социалните мрежи и предизвикаха обществен интерес. Първоначално повече от 45 свиленградчани са писали във Фейсбук, че ще участват, а над 130 са заявили интерес, споделиха организаторите. В крайна сметка се събраха повече хора.

Нямаше е заявка от партии да се приобщят, протестът е чисто граждански, сподели Огнян Христонев. Ще следим как се развиват събитията в страната и, ако е необходимо, отново ще излезем да протестираме, допълни другият организатор – Атанас Бюлбюлев.

СМ