18
Вт, Юни
25 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Грипната епидемия в областта се отменя. Това съобщи за „Старият мост“ зам.-директорът на РЗИ-Хасково д-р Станимира Тананова.

Както е известно, от 6 до 11 март по заповед на здравния министър в България бе обявена национална грипна епидемия заради високата заболеваемост. Бяха прекратени дейността на детски, женски консултации, профилактични имунизации и реимунизации и профилактични прегледи. Също така за този период се преустановиха и плановите операции и свижданията в лечебните заведения за болнична помощ. Всички тези мерки от 12 март не важат. От четвъртък учениците са на училище, съобщиха от Регионалния инспекторат по образованието.

С отмяната на грипната епидемия обаче не отпадат въведените мерки за ограничаване на разпространението на коронавируса. Остава забраната за масови прояви, спортни събития и др., които са предпоставка за събиране на много хора на едно място. От Общинските оперативни щабове в Свиленград и Любимец призовават за спазване на дисциплина, лична хигиена, за ограничаване на пътуванията и контактите.

СМ