19
Пет, Апр
28 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Тръжна процедура за изготвяне на технически проект за осветление на пътен възел „Свиленград“ при 97-и км на АМ „Марица“ стартира Агенция „Пътна инфраструктура“. Точна на това място автомагистралата се пресича на две нива с второкласния път II-55 Свиленград – Нова Загора (пътя за с. Пъстрогор).

Стойността на обществената поръчка е 5 000 лв. без ДДС. Срокът за подаване на офертите е до 7 април 2020 г. Заданието за техническия проект включва цялостно обследване на пътния възел, изготвяне на проектно решение за изтегляне на кабел 11,5 kW от съществуващ трафопост до пътния възел, предвиждане на хоризонтален сондаж за пресичане на пътното платно на захранващия кабел, съобщиха от АПИ.

Техническият проект трябва да определи местата за монтаж на стълбовете на пътния възел и пътните връзки, нужния брой LED осветителни тела, които ще осигурят необходимата осветеност на съоръжението, избор на технология на монтажа на стълбовете и осветителните тела и др.

Целта на проекта е осветяване на пътен възел „Свиленград“ и пътните връзки към него, което ще повиши безопасността и комфорта на преминаващите.

СМ