Общество
Инструменти
Шрифт

 23-годишният Виктор Алеков е световен шампион по танци. Той е от Любимец и бе един от организаторите на конкурса за красота Мис „Рай 2019“. Завършил е средното си образование в родния град. Тази година се дипломира „Администрация и управление“ в УНСС – София. Има завършено висше образование и „Балетна педагогика“ в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив. Ръководител е на СК „Ера“, който развива дейност в Пловдив и София.

Успях да „отвлека“ за малко Виктор по време на конкурса Мис „Рай“, за да разкаже какво се случва около него напоследък. Ето какво сподели той в кратко интервю за читателите на „Старият мост“:

- Викторе, ти бе един от организаторите на конкурса за красота в Любимец Мис „Рай 2019“. Да не би шоу програмите да са новото ти амплоа?

- Като цяло организацията на събития ме влече доста отдавна. Още като малък в училище с позволението и помощта на учители организирахме концерти, благотворителни базари, малко по-късно започнах да организирам концертни програми, а сега заедно с Петя Христозова организираме събития.

- Ти си още млад. Кога и защо реши да прекратиш състезателната си дейност и се отдаде на треньорството?

- Заедно с партньорката ми Василена Шопова състезателната дейност прекратихме преди 4 години. Оттогава всъщност сме треньори на Спортен Клуб „Ера“, който развива дейност в Пловдив и София. Сега вече имаме възможността да предаваме всичко, което знаем, на по-малките от нас, желаещи да се занимават с танци. Мога дори да се похваля с това, че част от децата ни тръгнаха по нашите стъпки. Вече за трета година имаме световни шампиони в Пореч (Хърватия) от нашата школа.

- Само професионални ли са отношенията ви с Василена?

- Василена е моята половинка и в живота, не само на сцена. Тази година дори се сгодихме. Сега с нея сме треньори и правим годишни спектакли, освен това се занимаваме и със шоу програми.

- Какво е необходимо, за да бъде човек виртуоз на дансинга като теб?

- Страст към изкуството.

- Освен с танци, с какво друго се занимаваш в момента?

- В момента заедно с Василена сме част от Управителния съвет на Българска федерация по спортни и танцови дисциплини. Освен с това, както казах по-горе, се занимаваме с Шоу програми и организация на събития.

- „Старият мост“ пръв популяризира таланта ти и твоите постижения, като следеше развитието ти през годините. През 2019-а вестникът навърши 25 години. Какво би му пожелал?

- На вестник „Старият мост“ желая много успехи и още много по 25 години.

Интервюто взе: Диляна ЦВЕТКОВА