23
Чет, Май
21 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Редица кръгли годишнини ще отбележи община Любимец през тази година. Най-значимата от тях е 50 - годишнината от обявяването на Любимец за град. Половин вековният юбилей ще бъде отбелязан с поредица от тържествени прояви, като кулминацията ще бъде в края на август.

В празничната програма ще вземат участие Веселин Маринов, ансамбъл „Българе“, Криско и др., разкриха организаторите.

Още три важни дати ще честват любимчани – 135 години от създаването на читалище „Братолюбие – 1884“ в края на м. май, 90 години на църквата „Успение Богородично“ в края на октомври и 75 години от откриването на СУ „Желязко Терпешев“ през декември.

Издаването две книги по случай юбилеите ще съпътства тържествата. Първата е посветена на 50-годишнината на град Любимец и проследява развитието на града през този период. Тя е съставена от авторски колектив под ръководството на проф. д-р Цонка Каснакова. Втората книга разказва за дейността и духовните постижения на читалището. Всъщност тя е ново преработено издание от авторката Мария Точкова, изявена общественичка в Любимец.

Организаторите на тържествата обещават да има още много приятни изненади, които да задоволят и най-претенциозните жители и гости на града.

СМ