12
Пет, Апр
16 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

В Любимец разчитат на местна фирма

Хасковската фирма „Арис“ ЕООД ще се грижи за снегопочистването на общинската пътна мрежа. Фирмата е единствената, която се е явила на конкурса, сочи справка в Агенцията по обществени поръчки. Общата дължина на трасето, за което ще се грижи фирмата победител, е 88, 8 км. Най-тежките участъци между селата, където се получават навявания от сняг и преспи, са в района на Сакар: Младиново – Костур, Левка – Студена, Мустрак – Равна гора, отсечките до Маточина и Михалич.

Поддържането на улиците в Свиленград през зимния сезон пък ще се извършва от Общинско предприятие „Благоустрояване и озеленяване“. Отделените средства за снегопочистване и опесъчаване на общинските пътища от четвъртокласната пътна мрежа са 150 хил. лв. Стойността на поръчката е прогнозна, в зависимост от предстоящите метеорологични условия и тежестта на зимния период, подчертаха от Общината.

Местната фирма „Волан - 05“ ООД пък ще рине снега по общинските пътища на Любимец. Задълженията на фирмата по време на експлоатационния сезон 2018/ 2019 са: подготвителни работи, почистване от сняг и лед с високо проходима техника и третиране против заледяване чрез разпръскване на минерални материали и химически вещества на общински пътища на територията на oбщина Любимец и пътищата до помпени станции за питейно водоснабдяване на Любимец и с. Оряхово с обща дължина 35,9 км. Заделената сума от 140 000 лева е за три години, казаха от ОбА.

Снимка: Архив, "Старият мост"

Диляна ЦВЕТКОВА