21
Вт, Май
22 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Сагата с нашите кошове за боклук на хората, живеещи на ул. „Мир“ в Свиленград, продължава вече почти 3 месеца. След изпратени 2 писма до кмета на града по електронната поща все още няма нито отговор, нито нещо направено по въпроса. Не са ни доставени нито един кош за смет, а идва зима.

Нехайството на служебните лица от общината е очевидно. Явно след замяната на предишната сметосъбираща фирма с нова (общинска) такава нещата стават все по-зле организирани и все по-неефективни. Кошовете са малко, а за такива като нас, няма предоставени никакви.

Жалко, че Общината на града с най-много казина в България (на глава от население), която би трябвало да е една от най-богатите в района, няма пари за кошове за боклук.

Как е възможно една еколожка да решава кой ще получава и кой няма кошове за смет? Защо преди можеше да има такива за всеки данъкоплатец от общината, а сега - да няма? Оттук и изводът, че в Общината има назначени за отговорници хора, на които не им е мястото там и не са в състояние да решават проблемите на града. А това е много голям проблем, въпреки подценяването му, защото води до плъзване на зарази и болести от мръсотия!

Ние - гражданите на града, имаме не само задължения, които изпълняваме и изплащаме редовно, но и права. Кой ще защити правата ни, щом общинските служители, чиято задача е това не го правят?

Ховсеп КАЗАЗЯН