14
Нед, Апр
14 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Победителите бяха избрани с малка разлика в гласовете на публиката

Музикалният дует Виктор и Кали с ментор местната рок група „0379“ покори сърцата на публика и жури по време на състезанието „Търси се: талантът на Свиленград“. Надпреварата се проведе на 3 октомври в салона на НЧ „Просвета – 1870“. В нея се включиха 19 участници с най-различни дарби, като преобладаваха музикалните.

След като всички показаха на какво са способни, журито с председател диригента Васил Василев и членове световноизвестният мим Герасим Дишлиев – Геро, режисьорът Христо Стефанов и хореографката Людмила Спатару, класираха шестте най-добри изпълнения за полуфинал. Докато журито вземаше решението си, което не бе никак леко, на сцената се качиха победителите от предното издание на надпреварата - Донка Кьосева и Андрей Стоянов, които представиха един от забавните си скечове.

На полуфинала всеки от участниците трябваше да демонстрира още веднъж таланта си, като само трима от тях щяха да достигнат последния етап. Този път журито единодушно реши, че на финал се класират дуетът „Златните момичета“ с танца си „Ку – ку“, певицата Натали Грозева и дуетът Виктор и Кали. Победителят бе избран от публиката с вдигане на ръка. На трето място се наредиха „Златните момичета“ с 50 гласа, на второ – Натали Грозева с 68 гласа, а на първо – Виктор и Кали със 70 гласа.

Интересното е, че двамата победители се запознават преди два месеца, и то съвсем случайно. Той свири на електрическа китара, а тя пее. Срещат се по време на музикалната инициатива „Гласът на китарите – от бряг до бряг“, организирана от НЧ „Просвета – 1870“. Тогава майката на Кали подхвърлила идеята за дует и децата веднага се съгласили. На тях се падна и честта да открият проявата.

Иначе Виктор и Кали са ученици в ОУ „Иван Вазов“. Той е в 7 клас, а тя – в шести. Калина пее от малка в школата на Виолета Карапеева, а Виктор получава първата си китара, когато е едва на 7 години и дълго време се обучава сам на струнния инструмент.

Диляна ЦВЕТКОВА