19
Нед, Май
24 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

37-годишен строителен работник падна от покрива на града на ул. „Георги Скрижовски“ 1, където се намират офисите непосредствено до паркинга зад ОбА-Свиленград. Човекът се е строполил от 3-4 метра височина, има лицево – черепни наранявания и контузено ребро. Майсторът се казва Иван Иванов и е тукашен, живее на ул. „Граничар“.

Инцидентът стана около 17:20 ч. В сряда. Свидетели споделиха пред „Старият мост“, че мъжът се качил на по-ниската част от скатен покрив, за да боядиса стена. За да успее да стигне до края на преградата, сложил малка дървена стълба. Една от керемидите обаче се счупила и майсторът политнал. Очевидци твърдят, че изкарал късмет, тъй като най-напред, преди да се строполи на тротоара, клоните на дърво са омекотили удара. След падането бил контактен, но по лицето му се стичала кръв и чувствал болки в гърдите.

След сигнал на телефон 112 на мястото на инцидента веднага пристигнала линейка и Иван бе откаран в съзнание в Бърза помощ, видя на място екип на „Старият мост“. Оттам е насочен в местната болница, където е прегледан на скенер. Специалистите са установили фрактури на главата и в костната система на гръдния кош.

„Пациентът в момента е контактен, няма опасност за живота му. Ще следим състоянието му и, ако се наложи, ще го пренасочим за лечение в неврохирургията в болницата в Хасково, но засега остава в ОАИЛ“, споделиха медици от МБАЛ - Свиленград.

На снимката: Сградата, от която падна 37-годишният строител

СМ